Miért egyre jobban kedveltek a görög koszorúk?

Miért egyre jobban kedveltek a görög koszorúk?Hazai temetések, szertartások alkalmával általában az álló koszorúkat és a hagyományos fekvő koszorúkat keresik az emberek. Van azonban egy harmadik típus is, amit egyre többen választanak, mégpedig a görög koszorú.

A görög koszorúk kerekek, közepükön pedig egy lyuk található. Ilyen szempontból hasonlóak a fekvő koszorúkhoz, de kisebb a lyuk a görög koszorúk közepén, maga a koszorú pedig sokkal több virágot tartalmaz. Görög koszorúknál tehát nem a zöld rész, hanem a virágok dominálnak.

A több virág és a szebb kinézet miatt a görög koszorúk általában drágábbak, mint a hagyományos fekvő koszorúk. Először is több virág kell az elkészítéshez, ami az alapanyagok árát emeli meg. Emellett a görög koszorúk elkészítése sokkal időigényesebb, tehát a munkadíj is növekedni fog. Arról nem is beszélve, hogy szép görög koszorú készítéshez rengeteg gyakorlatra és hozzáértésre van szükség, így a tudást is meg kell fizetni.

A görög koszorúkat elsősorban a virágok miatt választják sokan, mert ezek a koszorúk sokkal szebbek, egyedibbek, mint a hagyományos koszorúk. Görög koszorú ugyanúgy készülhet bármilyen virágból, mint a hagyományos, és bármilyen szín is választható, nem kell tehát az elképzelésekből, igényekből leadni csak azért, mert valaki görög koszorút választana.