A konténer bérlés menete, tudnivalói

A konténer bérlés menete, tudnivalóiAz építési munkálatokkor keletkező hulladék megsemmisítése, elszállítása gyakran nem egyszerű folyamat. Ha saját magunknak kellene megoldani, akkor rengeteg erőfeszítéssel és idővel járna. Szerencsére van egy egyszerűbb lehetőség is, mégpedig a konténer bérlés.

Ilyen esetben egy konténert kell megrendelni, amit a szolgáltató kihoz az építési területre, és elhelyezi ott. A kihelyezett konténert aztán megtölthetjük az előre megbeszélt hulladék típussal. Fontos, hogy előre beszéljük meg a szolgáltatóval, mert a hulladék típusától is függ a konténer bérlés ára. Ha végeztünk a munkálatokkal, vagy tele a konténer, akkor jön a szolgáltató és elszállítja azt. Ügyelni kell arra, hogy a konténer helyét ne változtassuk meg, mindig maradjon ott, ahova az autó lerakta. Ha olyan helyre mozgatjuk, ahol az autó nem tudja felvenni, akkor ki kell belőle pakolni a hulladékokat, az pedig senkinek nem hiányzik.

Méretre több konténer közül lehet választani, ajánlott előre számolgatni egy kicsit, hogy ne fizessünk feleslegesen plusz kapacitásért. Ha hosszabb távon van szükség konténerre, és sok törmelék fog keletkezni, akkor akár folyamatos konténer bérlésre is lehetőség van. Amikor jön az autó a teli konténerért, egyúttal hoz egy üreset, és így nem kell megállni a munkának.

Ha veszélyes hulladékot szeretnénk elszállíttatni, akkor erre a célra az általános konténerek nem fognak megfelelni. Ilyen esetben előre kell egyeztetni a szolgáltatóval, és ha foglalkozik veszélyes hulladékok elszállításával, akkor ennek megfelelő konténert fog küldeni.